Kirken er en af Roms 4 hovedkirker, der også omfatter Peterskirken Laterankirken og Pauluskirken uden for murene.

Santa Maria Maggiore kirkenSanta Maria Maggiore, går tilbage til det 5. århundrede og ligger på en af de 7 høje, Esquilinen, tæt på Roms hovedbanegård, Termini.
Kirken er den mindste af de 4 hovedkirker og meget elsket af romerne.
I det vi går ind i kirken bliver vi fængslet af det flotte kasetteloft, i følge traditionen opført med det første guld, der nåede hertil fra Amerika. Rummet er harmonisk, som en tidlig kristen basilika.
På sidevæggene og i triumfbuen kan vi beundre mosaikker fra tidlig middelalder, der fortæller om det gamle og nye testamente og i kirkens apsis, ser vi den pragtfulde hovedmosaik fra slutningen af 1200-tallet.
I kapellet foran pavealteret er der et skrin, hvor der ifølge legenden, findes rester af Jesus krybbe. Sidekapellet til venstre er bygget  for paven Paulus den 5. fra Borghesefamilien, rigt udsmykket i barokstil, I højre sidekapel, ligger to overdådige gravsteder for to vigtige paver fra slutningen af 1500-tallet.

Det er muligt at kombinere besøget i S. Maria Maggiore kirken med en eller flere af de øvrige hovedkirker. Som alternativ kan besøget kombineres met et besøg i museet i Massimo palæet eller den nærliggende middelalderkirke Santa Prassede med de pragtfulde mosaikker fra det 9. årh.

Information om turen

  • Hvis besøget skal kombineres med en eller flere andre hovedkirker, sætter vi gerne en tur op på forespørgsel.
  • Grundet kirkens beliggenhed kan det blive nødvendigt at benytte privat eller offentlig transport. Vi hjælper gerne med at arrangere privat transport men med mindre grupper, kan det sagtens lade sig gøre at tage offentlig transport.
  • Der skal ikke indregnes billetudgift til kirken men hvis klostret skal besøges, er der en mindre billetpris.
  • Kirken har et påklædningsreglement: Se Se iøvrigt Vigtig information om guidede ture
  • Hvis I er flere end 10 personer, er det nødvendigt at benytte headsets, så man undgår høj tale i kirken. Vi assisterer gerne med bestilling af headsets.

Se iøvrigt Vigtig information om guidede ture