Annamaria_duranteJeg hedder Annamaria Durante og er født af en dansk mor og en italiensk far, men jeg har altid boet i Italien og har også haft alle mine studier i Italien, inden for sprog.

Jeg har også været flere gange på højskole i Danmark, dels for at opholde mig lidt mere i landet hvor jeg aldrig har boet fast, dels for at forbedre min danske grammatik.
Det danske sprog jeg kender, har jeg øvet siden jeg var helt lille, for jeg kom nemlig hver sommer(den italienske skoleferie var dengang næsten 4 måneder lang!) til Tjæreborg hos mine besteforældre hvor jeg var ”tvunget” til at tale dansk, da ingen i byen talte italiensk, – og på den måde har jeg fået sproget ind næsten gennem modremælken.
Man kan sige at jeg også arvet  min interesse for dette arbejde, da min mor har været den første Tjæreborg rejseleder i Sorrento, Krogager sendte hende derned i 1965 for at åbne destinationen, og senere bestod hun også guide eksamen i Napoli området. Da  jeg var lille,  var jeg med hende på alle ture og der startede min store interesse for arkæologi og kunsthistorie.

I 1987 var jeg på et sommerkursus på Mallorca for at blive SPIES rejseleder, og straks efter begyndte jeg at arbejde som SPIES rejseleder i Sorrento tæt ved Amalfi kysten hvor jeg faktisk er født. Jeg begyndte så allerede at guide for danske, norske og svenske grupper i Napoliområdet . I 1990 til 1994 arbejdede jeg på et Tourist Bureau i Sorrento . I 1996 klarede jeg eksamen som statsautoriseret guide ved Napoli og omegn, så her fortsatte jeg med at køre de ture jeg kørte da jeg var Spies rejseleder, men dog med et meget større viden!

I 2010 klarede jeg også eksamen i Rom og blev så statsautoriseret lokalguide I Rom og omegn, og har siden guidet for grupper, familier, private i byens utrolige spændende bygninger, ruiner, museer, som jeg stadig gør, og afveksler det af og til med at tage ned til Napoli og omegn hvor jeg også stadig bruger min autorisation.

-Annamaria Durante