Tina MontalbanoJeg er født og opvokset i København med dansk mor og italiensk far, så mit forhold til Italien har altid været nært.
Efter endt studie i Danmark har jeg arbejdet primært indenfor IT som programmør og konsulent og sideløbende dyrket min interesse for Roms historie, der har betaget mig, så længe jeg kan huske.

Jeg havde, i et stykke tid overvejet muligheden for, at flytte til Rom og gøre min hobby til mit arbejde. Det lykkedes i 2002, hvor jeg blev rejseleder i Rom for et dansk charterselskab, hvor jeg arbejdede i byen over sommeren og året efter, tog jeg beslutningen om at flytte permanent.
I den første tid, arbejdede jeg for et lokalt dansk bureau, der organiserer rejser for skandinaviske grupper i Italien og samtidig begyndte jeg at forberede mig til eksamen som lokalguide.

Fra 2005 begyndte jeg at arbejde i marken med tilrejsende danskere efter at jeg var blevet tolk i turistsammenhæng for Roms provins og endeligt i 2010 kom den længe eftertragtede lokalguideeksamen.
Siden da, har jeg arbejdet på fuld tid som statsautoriseret lokalguide i Rom og omegn både for mange rejsebureauer med større og mindre grupper og for private familier.

-Tina Montalbano