Museet, Montemartini centralen, er beliggende udenfor bymuren mod vest og er en afdeling af de Kapitolinske museer.
Centrale Montemartini RomKulissen er helt unik, for Montemartini museet er etableret i en gammel el-central, nedlagt i 1963. Dermed har man skabt et museum for antik kunst, hvor maskinrummene er et museum i sig selv, indenfor industriel arkæologi.

I hvert rum er udstillet romersk kunst på en meget smagfuld måde med afstand mellem kunstgenstandene, så kunsten falder sammen med maskinerne på en balanceret måde.
Samtidig er salene arrangeret sådan, at afhængig hvor man står, vil blikket fange enten maskinen eller kunsten.

Efter en introduktion til området, starter rundvisningen i salene, som stadig står som den dag el-centralen var i drift sidste gang.
Centrale Montemartini Sala-caldaie e mosaico da S.BibianaI hver sal er udstillet romerske og græske statuer, antikke sakofager og gravsten, gravmalerier, rester af ligsenge, religiøs romersk kunst, mosaikker, havedekorationer fra de antikke romerske haver, tempelfriser fra flere templer blandt andre templerne på Largo Argentina, dekorationer fra Pompejusteatret, buster, antikke skrifter og meget andet.

En helt særlig museumsoplevelse hvor der er gjort en stor indsats for at skabe en interessant oplevelse.

Information om turen

  • Turen er fastsat til 3 timer.
  • Der skal beregnes billetudgift for besøget i museet. Bemærk at museet er kommunalt og der er derfor IKKKE gratis adgang for EU-borgere under 18 år og over 65 år. 
  • Grundet museets beliggenhed, kan det være nødvendigt at benytte privat eller offentlig transport. Vi hjælper gerne med at arrangere privat transport men er I få personer, kan det sagtens lade sig gøre at tage de offentlige transportmidler.
  • Store rygsække der ”stikker ud”, må ikke medbringes men kan placeres i den gratis garderobe ved indgangen.
  • Hvis I er flere end 10 personer, skal headsets bestilles så man undgår høj tale i museet. Systemet har den fordel, at gruppen ikke behøver at stå tæt op ad guiden, for at kunne høre, men i stedet kan se sig omkring i salene. Vi assisterer gerne med bestilling af headsets.

Se iøvrigt Vigtig information om guidede ture