Museet i Massimo er beliggende ved Roms hovedbanegård Termini og ligger på et område, der oprindeligt var ejet af adelsfamilien Massimo.
Skulptur, Palazzo Massimo MuseumMuseet er en af de 4 afdelinger, der udgør det romerske nationalmuseum og denne afdeling koncentrerer sig om fund fra den romerske republik og det romerske kejserdømme. Museets kunstgenstande er først og fremmest indsamlet fra forskellige private samlinger og udgravninger i slutningen af 1800-tallet.

Efter en orientering om området, byggeriet og de forskellige samlinger, går vi ind i museets sale.
I stuetagen er samlet kunstværker fra republikkens tid, frem til I årh. e.kr.Her får vi mulighed for at se romerske og græske statuer blandt andet statuer fra Julius Cæsars villa i Rom og Augustus’ kones villa, altre, vægmalerier og og de 2 fantastiske græske bronzestatuer af atleter.

På 1. salen er udstillet kunst fra starten af II årh. e.kr. frem til IV årh. e.kr. Primært lægger vi vægt på de meget forarbejdede kristne og hedenske sarkofager, de mest betydningsfulde græske og romerske statuer, her iblandt en meget fin romersk kopi af den græske diskoskaster og Afrodite. Endeligt ser vi de dekorationer, der sad på Kejser Caligolas banketbåde, fundet i søen ved byen Nemi syd for Rom.

Fresco, Palazzo Massimo MuseumPå 2. salen er udstillet vægmalerier og mosaikker, fundet i romerske villaer. Vi ser det rum, kejser Augustus’ kone Livia benyttede til spisestue i sin villa udenfor Rom. Her blev vægmalerierne fjernet og sat op her i museet hvor rummet blev genskabt. Andre rum er dekorerede med de affresker man fandt i kejser Augustus’ datter Julias og hendes mand Marcus Agrippas villa ved Tiberen og endeligt flere smukt forarbejdede gulv- og vægmosaikker, herunder de meget flotte vægmalerier i kostbare marmorstykker fra Konsul Junius Bassos basilica fra IV årh. e.kr.

Information om turen

  • Turen er fastsat til 3 timer.
  • Der skal beregnes billetudgift for besøget i museet.
  • Grundet museets beliggenhed, kan det være nødvendigt at benytte privat eller offentlig transport. Vi hjælper gerne med at arrangere privat transport men er I få personer, kan det sagtens lade sig gøre at tage de offentlige transportmidler.
  • Store rygsække der ”stikker ud”, må ikke medbringes men kan placeres i den gratis garderobe ved indgangen.
  • Hvis I er flere end 10 personer, skal headsets bestilles så man undgår høj tale i museet. Systemet har den fordel, at gruppen ikke behøver at stå tæt op ad guiden, for at kunne høre, men i stedet kan se sig omkring i salene. Vi assisterer gerne med bestilling af headsets.

Se iøvrigt Vigtig information om guidede ture