Selvom dette arkæologiske område Ostia Antica ikke er så kendt som Pompei, er det lige så interessant, for disse to utroligt spændende arkæologiske områder, kompletterer faktisk hinanden.

Ostia Antica teateret RomOstia forvandt ikke pludseligt i løbet af 3 dage som Pompei, dens forsvinden tog der imod mange år. Byen blev heller ikke begravet af vulkansk aske og pimpsten, men af aflejringer fra floden Tiberen, da den lå lige ved dens udmunding, og byen fungerede faktisk som Roms havneby i mange år.

Tiberens 3 til 4 m. aflejringer dækkede og beskyttede byen mod ødelæggelse og plyndring i flere hundrede år, nøjagtig som det skete med Pompei pga. det ca 7 m. tykke vulkanske jordlag. Byerne blev simpelthen frosset fast i et øjebliksbillede, og blev derfor bevaret for eftertiden af disse beskyttende lag, der dækkede dem. Da de så blev genfundne og udgravede, fascinerede de verden, fordi de så ud som to spøgelsesbyer, der netop var blevet forladt få dage forinden.

Ostia Antica, MosaikMan fandt utroligt velbevarede huse med fantastiske vægmalerier, mosaikker, statuer og andre dekorationer, offentlige bygninger og forlystelsessteder som bordeller, teatre, anfiteatre og badeanlæg
Der blev også fundet almindelige bygninger som forretninger, værksteder, snackbarer, restauranter, bagerier, fontæner, akvædukter, og endda offentlige toiletter.

Under vores besøg i byen ser vi på hvordan en romersk by er bygget op og får mulighed for at se hovedgaden med det lokale Forum, administrationsbygninger, templer og badeanlæg samt de mere ydmyge kvarterer hvor almindelige mennesker levede, fyldt med beboelser, forretninger, værksteder, bageri og offentlige toiletter.
En utrolig spændende rejse mange hundrede år tilbage i tiden som virkelig giver en ide, om hvordan hverdagslivet i en typisk romersk by foregik for 2000 år siden.

Information om turen

  • Turen kan tages som halv- eller heldagstur. Ved halvdagsturen ses de vigtigste bygninger i området mens heldagsturen giver mulighed for, se mere af området og indtage frokost på stedet. Halvdagsturen er fastsat til 4 timer og heldagsturen til 7 timer. For begge ture gælder det, at det fastsatte timeantal er incl. transport frem og tilbage.
  • Grundet Ostias beliggenhed er det nødvendigt at benytte privat eller offentlig transport. Vi hjælper gerne med at arrangere privat transport men med mindre grupper, kan det sagtens lade sig gøre at tage offentlig transport.
  • Der skal beregnes billetudgift for besøget i udgravningerne.
  • Hvis I er flere end 20 personer, anbefales leje af headsets, da baggrundsstøj fra gaden gør det svært for deltagerne at høre guiden. Vi hjælper gerne med bestilling af headsets.

Se iøvrigt vigtig information om guidede ture.