En byvandring i Rom er en glimrende måde at få et godt overblik over byen og samtidig få historien bag Roms pladser og deres kendte monumenter.
Vi går i roligt tempo gennem pladserne, og stopper også op undervejs ved mindre kendte seværdigheder og små pudsigheder, der præger gadebilledet.

Den Spanske trappe

Den spanske trappe i RomTrappen, som uden tvivl er en af verdens mest kendte trapper, blev bygget i 1700-tallet, for at opnå bedre adgang til Trinita dei Monti – kirken på toppen af højen. I 1800-tallet blev området tilholdssted for nordeuropæiske kunstnere, der kom til Rom på studierejse, blandt dem var mange danskere.
I dag hører området til, blandt Roms mest eksklusive kvarterer, hvor de store italienske og internationale designere har lagt deres forretninger i gaderne, der støder op til trappen.

Trevi-fontænen

Trevi fontænen i RomTrevi fontænen i er Roms største fontæne, der danner en storslået afslutning for den romerske aqva virgo – akvædukt. Akvædukten blev bygget for at forsyne Roms første offentlige badeanlæg med vand og frem til vore dage, har vandforsyningen været næsten konstant. Fra slutningen af 1500-tallet, anlagde paverne en del fontæner i Rom, for at bringe vandet tilbage til de beboede kvarterer, så Roms indbyggere igen kunne få rent vand og Trevi fontænen fra 1700-tallet, var den sidste fontæne i rækken.

Hele fontænen er fyldt med skulpturer og symboler, der hylder vandets gavnlige virkning.
Glem ikke at smide en mønt i fontænen, for at ønske at komme tilbage til Rom.

Piazza Colonna

Piazza-Colonna RomPladsen domineres af den knapt 30 m. høje kolonne, der er hejst i Romertiden for at hylde kejser Marcus Aurelius’ krigssejr over det Germanske folk. Op ad kolonnens sider, er udhugget scener, der viser forskellige hændelser og slag, den romerske hær var indblandet i, under krigskampagnen.

Samtidig er pladsen i dag centrum for det italienske politiske liv, da både regeringen og parlamentet har til huse her.
Pladsen ligger ved den gode indkøbsgade Via del Corso.

Pantheon

Pantheon templet RomVerdens mest velbevarede romerske tempel blev bygget af kejser Hadrian i starten af II årh. e.kr. på stedet hvor der tidligere havde eksisteret en tilsvarende bygning, nedbrændt efter en bybrand.
Pantheon var et tempel for de guder, der beskyttede staten og hørte til blandt de officielle bygninger i det antikke Rom.

I dag er Pantheon indviet som kristen kirke til ære for Jomfru Maria og alle martyrerne.
Vi går også ind i bygningen (medmindre der er gudstjeneste) og ser det originale gulv, marmordekorationen og ikke mindst den fantastiske kuppel over bygningen.
Vi får også mulighed for at se flere betydningsfulde gravsteder.

Piazza Navona

Piazza Navona RomPladsen kaldes også Roms dagligstue, fordi den er samlingssted for romere og turister fra hele verden. Her står malere og karikaturtegnere og sælger deres varer, og ofte er der optræden med musik eller gøgl.
Pladsen har en meget speciel facon, der har sine rødder tilbage i Romertinden.
Midt på pladsen dominerer De Fire Floders fontæne fra midten af 1600-tallet.

Information om turen

  • Turen starter fra jeres hotel eller hvor vi indbyrdes beslutter, derfor vil turen ikke nødvendigvis blive taget i nævnte rækkefølge.
  • Turen indeholder ikke indgange, der kræver billet.
  • Turen tager ca. 3 timer men kan udvides til 4, hvis I har ønsker om at se yderligere områder eller blot ønsker en ekstra lang pause undervejs.
  • Hvis I er flere end 15 personer, anbefales leje af headsets, da baggrundsstøj fra gaden gør det svært for deltagerne at høre guiden. Vi hjælper gerne med bestilling af headsets.

Se iøvrigt vigtig information om guidede ture.